Recept: Whole roasted bloemkool met smokey citroen creamcheese
| On mei25,2020
Een Midden-Oosters geïnspireerd gerechtje dat heel makkelijk te bereiden is en toch heel bijzonder is en je heel mooi kan presenteren op tafel. Serveer met een graansoort naar keuze of (zoete) aardappel en een frisse salade.
Ingrediënten (voor 1 bloemkool):
- 1 grote bloemkool (Toevoegen aan winkelkar)
- 3 el extravierge olijfolie (Overzicht)
- 2 tl gemalen komijn (Toevoegen aan winkelkar)
- 1/2 tl gemalen gemberpoeder
- 1 tl zout
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper (Overzicht)
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1/4 tl kaneelpoeder (Toevoegen aan winkelkar)
- 4 teentjes look, fijngehakt (Toevoegen aan winkelkar)
Creamcheese:
- 1 tl gerookt zout (optioneel, maar geeft een lekkere extra toets)
- zeste van 3/4 biocitroen
- 140 g vegan creamcheese natuur (ik gebruikte Soyanada) –
Afwerking:
- gedroogde rozenblaadjes (optioneel, enkel voor de prestentatie)
Bereiding (15 min. + 1 uur oventijd):
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de bloemkool en verwijder het onderste stukje van de steel en de buitenste blaadjes. Laat de rest van de blaadjes eraan, die zijn heel lekker! Leg de bloemkool in een ovenschoten bekleed met bakpapier.
- Meng in een kommetje de olijfolie met alle kruiden en de fijngehakte look. Smeer de volledige bloemkool in met het mengsel.
- Rooster de bloemkool ongeveer 1 uur op 180°C, tot de bovenkant bijna zwart is. Let op, de roostertijd verschilt van oven tot oven. Kijk af en toe naar de bloemkool.
- Meng intussen de vegan creamcheese met het gerookt zout en de citroenzeste.
- Als de bloemkool klaar is laat je hem 5 à 10 minuutjes afkoelen. Werk dan af met de creamcheese en rozenblaadjes (optioneel) en serveer meteen, want de creamcheese zal beginnen smelten.
Smakelijk!
Recept via: nomliving.blog