Vlaamse minister van Landbouw legt geen streefcijfer vast voor bio
| On dec17,2020De Green Deal streeft naar 25 procent bio-areaal in Europa tegen 2030. Vlaams Parlementslid Arnout Coel (N-VA) vroeg aan Landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) of Vlaanderen ook een streefcijfer voor bio zal vastleggen. Het antwoord luidt ‘nee’, maar er wordt wel stevig geïnvesteerd in de sector.
Lees meerDaarom kopen bijna 7 op 10 mensen bio-eieren!
| On dec17,2020Welke eieren gebruik jij om een omelet te klutsen, een taart te bakken of soldaatjes in te soppen? Bijna 7 op 10 mensen kiezen daarvoor regelmatig bio-eieren. En dat is helemaal niet verwonderlijk.
Lees meerBestaat biologische vis?
| On dec17,2020Ja, biologische vis bestaat! Je vindt steeds meer biologische zalm, biologische forel en biologische garnalen in de winkel. Maar het is altijd kweekvis. Waarom dat zo is? Logisch!
Lees meerHoe bewaakt een bioboer de gezondheid van zijn dieren?
| On dec17,2020Biodieren, leiden die nu echt zo’n ander leven dan niet-biodieren? Ja, toch wel. Een belangrijk aspect in bio is dat de dieren over meer ruimte beschikken, zowel binnen in de stal als buiten, biologisch voeder krijgen én dat de veeboer sterk inzet op preventie om zijn dieren zo gezond mogelijk te houden.
Lees meerIs ‘natuurlijk’ ook altijd bio?
| On dec17,2020Je struint door de winkel en probeert je aankopen zo gezond mogelijk te houden. Dus leg je enkel producten die biologisch en natuurlijk zijn in je mand. Laat je echter niet misleiden door het woord ‘natuurlijk’!
Lees meerKringlooplandbouw maakt de cirkel rond
| On dec17,2020Circulaire landbouw of kringlooplandbouw is het nieuwe toverwoord in de landbouw. Maar wat is het precies? En waarom past het zo goed bij de biologische aanpak?
Lees meerDaarom blijft charcuterie mooi roze!
| On sep10,2020Salami, ham, paté, worst … Wie vlees op z’n boterham wil, heeft genoeg keuze. Maar hoe behoudt dat vlees z’n roze kleur?
Lees meerHoe past een stukje vlees in je menu?
| On aug28,2020Wel of geen vlees eten? Meer of minder vlees op je bord? De meningen zijn misschien verdeeld, maar de trend is duidelijk: we eten alsmaar minder vlees, en heel wat mensen zijn inmiddels ‘flexitariër’ geworden. Is er dan geen plaats meer voor vlees in onze voeding? Toch wel: en zeker ook voor biologisch vlees!
Lees meerKoffie en thee
| On aug18,2020Thee en koffie zijn in ons land vaste waarden, zowel thuis als op café of restaurant. Maar wat maakt koffie en thee biologisch? Koffiebonen en theestruiken groeien niet in Europa maar meestal in een tropisch land. Volgt een teler in Ethiopië of Brazilië daarbij dezelfde bioregels als een teler in Europa?
Lees meerHoning
| On jul12,2020Honing is heerlijk. Op je boterham, in je yoghurt, op een toast met geitenkaas… Honing lijkt een natuurproduct en dus per definitie bio. Wie zich verdiept in hoe bijen worden gehouden, ontdekt al gauw verschillen.
Lees meer
Deel dit bericht